Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Riviera Maya: hoteleros aprovecharán el sargazo para reducir costos de limpieza

Los hoteleros que pertenecen a la Asociación de Hoteles de la Riviera Maya (AHRM) están buscando valorizar el sargazo y convertirlo en un producto 100% sustentable, lo que les permitirá reducir el costo de la limpieza de playas, donde gastan en promedio 2.500 millones de pesos mexicanos.

Por esto, la Asociación de Hoteles de la Riviera Maya y la asociación The Seas We Love (TSWL) han firmado un Acuerdo Solidario para aprovechar el sargazo como producto 100% sustentable, el cual será procesado y convertido en diferentes productos, como biocombustibles, biofertilizantes, materiales de construcción y productos cosméticos, entre otros, así lo recoge El Economista.

“Al valorizar el sargazo como producto 100% sustentable, se transforma un grave problema en una gran oportunidad para impulsar el desarrollo sostenible de toda la región”, dijo Toni Chaves, presidente de la AHRM.

Como lo informó REPORTUR.mx, AHRM y The Seas We Love (TSWL) conjuntamente con el sector empresarial, académico y social de Quintana Roo, anunciaron recientemente la creación de los Premios Nacionales de Turismo Sostenible, Inclusivo y Justo de México. (Riviera Maya: hoteleros premiarán el turismo sostenible).

Toni Chaves, presidente de AHRM, expresó en su momento que “con estos premios buscamos reconocer a las personas, empresas, gobierno, comunidades, organizaciones e instituciones del sector que por su liderazgo están inspirando y transformando la forma de hacer turismo sostenible en México”.

The post Riviera Maya: hoteleros aprovecharán el sargazo para reducir costos de limpieza appeared first on Noticias de turismo REPORTUR.

By magazineturisticodigital.com.ar

TURISMO DE ARGENTINA Y EL MUNDO